Full Time Summer Yoga TT - YogAcademy

News & Events

Full Time Summer Yoga TT Κύριο

Full Time 200Hr Yoga TT 

Τι είναι το 200Hr Yoga Teacher Training

Το 200Hr Teacher Training της YogAcademy σχεδιάστηκε για να καλύψει την ανάγκη της βαθιάς, εκτενούς, επιστημονικά βασισμένης κατάρτισης στη Διδασκαλία της Yoga. Είναι ένα εντατικό πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων που οδηγεί σε Πιστοποίηση 200Hr-RYT, και έχει την αναγνώριση της Yoga Alliance, του μεγαλύτερου και εγκυρότερου Οργανισμού Yoga στον κόσμο. Οι Απόφοιτοι της YogAcademy μπορούν να συνεχίσουν, και να πιστοποιηθούν σαν 500Hr-RYT με εξειδίκευση σε Yoga4Kids, Aerial2Yoga, Kundalini Yoga, Yoga2Therapy, Yin Yoga, Partner Yoga.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να γίνουν Δάσκαλοι Yoga, ή/και να εμβαθύνουν την ενασχόλησή τους, Αποσκοπεί στην ουσιαστική ενασχόληση, και εκπαίδευση στη Yoga με στόχο την προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση. την προσωπική εξέλιξη, και την προοπτική ευρύτερης μετάδοσής της, μέσα από τη διδασκαλία. Φοιτητές/Απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ, Φυσικοθεραπευτές, Χορευτές, Αθλητές, αλλά και απλοί ασκούμενοι, μαθητές της Yoga μπορούν να συμμετέχουν στο 200HrYogaTT, και εφόσον ολοκληρώσουν επιτυχώς την Εκπαίδευση να πιστοποιηθούν σαν Δάσκαλοι Yoga από τη YogAcademy και τη Yoga Alliance.

Προϋποθέσεις

Η προγενέστερη ουσιαστική ενασχόληση με τη Yoga, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την παρακολούθηση του 200HrYogaTT. Η YogAcademy δε θέτει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα, εφιστά ωστόσο την προσοχή του μαθητή, καθώς το 200HrYogaTT θεωρεί δεδομένη τη γνώση βασικών θέσεων (Asana) και ακολουθιών, και επιζητά την εμβάθυνση και την κατάκτησή τους με σκοπό τη Διδασκαλία. Η καθημερινή ενασχόληση του μαθητή με τη Yoga τόσο μέσα στην αίθουσα, όσο και έξω από αυτή με προσωπική μελέτη, και εκπόνηση ατομικών και ομαδικών εργασιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση του 200HrYogaTT.

Περιγραφή προγράμματος

Το 200HrYogaTT σχεδιάστηκε για σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν έναν εντατικό κύκλο Εκπαίδευσης είτε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Αθήνα, είτε στο The Zpoint Resort! Για όσους το επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μόνο των 1ων 100 ωρών και η ολοκλήρωσή τους σε μεταγενέστερο Εκπαιδευτικό στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, διδάσκεται μια μορφή Yoga η οποία στη συνέχεια μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ενδιαφέροντος/εξειδίκευσης (Yin Yoga, Partner Therapy, Acro2Yoga, Chair Yoga). Η Εκπαιδευτική ημέρα ξεκινά στις 8πμ και ολοκληρώνεται στις 9μμ ενώ υπάρχει ένα μεσημεριανό διάλλειμα για ξεκούραση ή (για το The Zpoint Resort, κολύμπι στην πισίνα!)

Ενδεικτικό πρόγραμμα ημέρας:

08.οο-09.οο  Meditation/Easy Flow Warm Up

09.oo-11.oo Master Class/Class Observation

11.oo-12.3o Teaching Methodology 

12.3o-14.oo Anatomy-Physiology

14.oo-17.oo Swim/Lunge Break

17.oo-18.30 Yoga Philosophy 

18.30-20.oo Mediation Pranayama Techniques 

20.oo-21.oo HomeWork 

Διδακτέα Ύλη

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 200HrYogaTT είναι αναρτημένο στην Επίσημη Ιστοσελίδα της Yoga Alliance.

Βιβλιογραφία

Η YogAcademy παρέχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική της βιβλιοθήκη καθ' όλη τη διάρκεια του Εκπαιδευτικού. Το μεγαλύτερο μέρος της βιβλιογραφίας είναι στα Αγγλικά, καθιστώντας τη βασική γνώση της γλώσσας προϋπόθεση παρακολούθησης του ΤΤ. Το Ελληνικό Εγχειρίδιο Δασκάλου (Teacher's Handobook) παρέχεται σε ηλεκτρονική μορφή στους RCYT μαζί μετά την Πιστοποίησή τους. Περιλαμβάνει το υλικό κάθε ΤΤ, μαζί με τις υπογεγραμμένες εργασίες των Συμμετεχόντων Υποψηφίων Δασκάλων*. Η εκτύπωσή του πραγματοποιείται με την άδεια της Σχολής. H Σχολή παρέχει Δωρεάν Πρόσβαση σε όλους τους Αποφοίτους της, στις επικαιροποιημένες ετήσιες εκδόσεις του Εγχειριδίου (Manual Update).

*Η παράδοση και δημοσίευση της εργασίας αποτελεί προϋπόθεση φοίτησης για όλους τους Υποψηφίους.

Πιστοποίηση 200Hr Yoga Teacher Training

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος προϋποθέτει:

  • Παρακολούθηση όλων των μαθημάτων (κατ΄ελάχιστον 90% των ωρών διδασκαλίας)
  • Ολοκλήρωση του συνόλου των εργασιών, και έγκαιρη παράδοσή τους
  • Διδασκαλία 30λεπτου μαθήματος (με το πέρας του 1ου 10ημέρου) 
  • Διδασκαλία 60λεπτου μαθήματος σαν Leader Teacher στη YogAcademy (Προκαθορισμένη από τη Σχολή Ημέρα και Ώρα)

Ο τίτλος  200-RYT (Registered Yoga Teacher) της Yoga Alliance παρέχεται με την εξόφληση των διδάκτρων, την επιτυχή παρακολούθηση και των μαθημάτων, την εκπόνηση των εργασιών, τις ώρες Προσωπικής Πρακτικής και Διδασκαλίας. Απόφοιτος που δεν πληρεί έστω και μία από τις προϋποθέσεις, εφόσον εξοφλήσει τα δίδακτρά του, λαμβάνει Βεβαίωση Παρακολούθησης με την Επισήμανση ότι δεν αποτελεί Τίτλο Σπουδών, και δεν παρέχει Επάρκεια Διδασκαλίας. Υποψήφιοι που δεν ολοκλήρωσαν τις Σπουδές ή τις υποχρεώσεις τους προς τη Σχολή εντός 6 μηνών από τη λήξη του, μπορούν να ζητήσουν από τη Σχολή παράταση των Σπουδών τους, και εφόσον αυτή γίνει δεκτή από τη Σχολή, να αποφοιτήσουν με επόμενο Εκπαιδευτικό. Η ΥogAcademy διατηρεί το δικαίωμα, να διακόψει τη φοίτηση υποψηφίου, χωρίς επιστροφή διδάκτρων, και να χορηγήσει Βεβαίωση παρκολούθησης και όχι Πιστοποίηση, σε Δάσκαλο που δεν πληρεί τα κριτήρια Δασκάλου Yoga, όπως αυτά καθορίζονται από τις θεμελιώδεις αρχές της Yoga και περιγράφονται στον Κανονισμό Σπουδών της Σχολής.

Η YogAcademy είναι η μοναδική Σχολή Εκπαίδευσης που παρέχει:

Πριν το ΤΤ
Early bird registration από 10-30% της αξίας των διδάκτρων

Υποτροφίες έως 100% σε όσους Εκπαιδευόμενους πληρούν τις προυποθέσεις, όπως αυτές περιγράφονται στον Κανονισμό Σπουδών.
Ανταλλακτική Υπηρεσία αποπληρωμής διδάκτρων ΤΤ σε έως 2 εκπαιδευόμενους
Δυνατότητα Αποπληρωμής σε 6 άτοκες δόσεις   

Μετά το ΤΤ

  • Δωρεάν Παρουσίαση των Αποφοίτων που το επιθυμούν, στην Ιστοσελίδα της YogAcademy 
  • Δωρεάν Παρακολούθηση του ΤΤ που έχουν ήδη πληρώσει όποτε επιθυμούν
  • Έκπτωση από 20%-50% σε όλα τα Workshop, ΤΤ, Σεμινάρια της YogAcademy.

Αξία 200Hr Yoga TT

Για τους 5 πρώτους υποψηφίους η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ, ενώ στους 2 πρώτους παρέχεται επιπλέον δωρεάν και ένας κύκλος εξειδίκευσης της επιλογής τους!

Εγγραφή 200€+φπα αποτελεί προϋπόθεση για Δήλωση Συμμετοχής, αφορά αποκλειστικά το ΤΤ κατά το οποίο υποβάλλεται, δεν περιλαμβάνεται σε Υποτροφίες, Ανταλλακτική Υπηρεσία και δεν επιστρέφεται ανεξάρτητα από την παρακολούθηση του. Σε περίπτωση επανεγγραφής σε επόμενο ΤΤ, υποβάλλεται εκ νέου Αίτηση Συμμετοχής και καταβαλλεται εγγραφή.  

Η αξία των διδάκτρων ανά εκπαιδευόμενο, το ύψος Υποτροφίας, η ΑΥ αποφασίζεται αποκλειστικά από τη Σχολή, με την αποδοχή της αίτησής του/της στο πρόγραμμα και συνυπογράφεται από τη Σχολή και τον Υποψήφιο Δάσκαλο. Κατά συνέπεια κάθε Εκπαιδευτική Σχέση, Παροχή, Υποτροφία, ΑΥ, ισχύει μόνον εφόσον συνοδεύεται από Συνφωνητικό-Δήλωση Συγκατάθεσης (ΕΔΣ) υπογεγραμμένη από τη YogAcademy και τον Υποψήφιο. Η Σχολή δεν δεσμεύεται, ούτε αποδέχεται, κανενός είδους υποχρέωση προς Εκπαιδευόμενο εφόσον δεν συνοδεύεται από μεταξύ τους γραπτή συμφωνία. Ηλεκτρονικές Δηλώσεις συμμετοχής, που αποστέλλονται στη Σχολή δεν δεσμεύουν τη Σχολή για αποδοχή του Υποψηφίου, και δεν αποτελούν τεκμήριο αποδοχής του/της, αν δεν συνοδεύονται από ΕΔΣ υπογεγραμμένη από τη Σχολή και τον Υποψήφιο Δάσκαλο. Υποψήφιος που δεν τηρεί τους όρους της υπηρεσίας που έλαβε, όπως αυτές περιγράφονται στον Κανονισμό της Σχολής, ή/και δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, υποχρεούται σε καταβολή του συνόλου των διδάκτρων του Εκπαιδευτικού, ανεξάρτητα από την ολοκλήρωση η μη του Εκπαιδευτικού.

*Σε περίπτωση μη πραγματοποίησης του ΤΤ, ή μη ολοκλήρωσής του με ευθύνη της Σχολής, επιστρέφεται τόσο η εγγραφή, όσο και το σύνολο των καταβληθέντων διδάκτρων

 

Πολιτική Επιστροφής Διδάκτρων (Η εγγραφή δεν επιστρέφεται)

Έως 90 μέρες πριν την έναρξη του ΤΤ επιστρέφεται το 100% των διδάκτρων

Έως 45 μέρες πριν την έναρξη του ΤΤ επιστρέφεται το 50% των διδάκτρων

Στη συνέχεια δεν επιστρέφονται χρήματα ανεξάρτητα από την παρακολούθηση ή μη του ΤΤ

 The Zpoint Resort

To Εκπαιδευτικό φιλοξενείται στον ολοκαίνουριο χώρο του The Zpoint στην Πάργα. Το Zpoint αποτελείται από ένα συγκρότημα 4 κατοικιών των 80τμ με πισίνα. Κάθε κατοικία είναι δυναμικότητας 6 ατόμων, κατασκευασμένη με τις αρχές της βιοκλιματικής δόμησης, με διπλά τζάμια, κλιματισμό και τζάκι. Το συγκρότημα διαθέτει χώρο πρωινού και τη δυνατότητα πλήρους διατροφής.

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.zpoint.gr, καθώς και τη σελίδα του καταλύματος στο https://www.facebook.com/thezpoint/ για περισσότερες πληροφορίες και εικόνες του χώρου.

          

Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής Με τη Δήλωση Συμμετοχής ο Εκπαιδευόμενος/η αποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις της YogAcademy, τον Κανονισμό Λειτουργίας της Σχολής, καθώς και τις οικονομικές και εκπαιδευτικές υποχρεώσεις φοίτησης του/της.

 

ΥogAcademy  Τηλ.: 2107620386 - Κιν.: 6937404474

Ακολουθήστε μας!

Log in