Μην αφήνεις μια μέρα να περνά χωρίς να έχεις κάνει κάτι υπέροχο, να έχεις νοιώσει κάτι υπέροχο. - YogAcademy

Blog

Μην αφήνεις μια μέρα να περνά χωρίς να έχεις κάνει κάτι υπέροχο, να έχεις νοιώσει κάτι υπέροχο. Κύριο

Έβελυν Ζώτου, Director of YogAcademy School. Από Lifeme - 4 Ιουλίου 2017

>>Ποιο είναι το μότο ζωής σας;
To μότο μου είναι: «Φτάσε όπου δεν μπορείς»  του Ν. Καζαντζάκη.

>> Τι συμβουλή θα μας δίνατε; 
Μην αφήνεις μια μέρα να περνά χωρίς να έχεις κάνει κάτι υπέροχο, να έχεις νοιώσει κάτι υπέροχο.
Μην κρατάς το βλέμμα σου στα προβλήματα σου. Στρέψ’ το σ εκείνους με πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από σένα. Δεν είναι δύσκολο να τους βρεις στις μέρες μας. Α! Κι αυτό που λέω κάθε Κυριακή στην αίθουσα: «να τα σκορπίζετε τα σ´ αγαπώ σας»!

>>Τι είναι η Yoga;
Η Υoga είναι μια πανάρχαια τεχνική, η οποία προάγει την υγεία και την πνευματική και φυσική ευεξία, μέσα από αύξηση της επίγνωσης, της ισορροπίας, και της δύναμης  σώματος, νου, και ψυχής.
Για τη Yoga ο άνθρωπος είναι ΟΛΟΝ: Σώμα -Νους-Ψυχή ένα!
Yoga δεν είναι οι περίτεχνες πόζες. Δεν είναι οι περίεργοι «φευγάτοι» τύποι Yoga, αλλά είναι κάθε τι γίνεται,  με πλήρη επίγνωση της παρούσας στιγμής.

Κάθε θέση, που δραστηριοποιεί το σώμα, ενεργοποιεί την αναπνοή και αποσιωπά το νου, είναι θέση Yoga!
Κάθε ανάσα που ευοδώνει μια «πόζα» που ως χτες φάνταζε αδύνατη, αλλά και κάθε δευτερόλεπτο πολύτιμης γαλήνης του μυαλού είναι Yoga!

Ότι μας φέρνει πιο κοντά στο εδώ και τώρα, πιο κοντά στον πραγματικό εαυτό μας, είναι Yoga!

 

>>Τι προσφέρει η Υoga;

Ο νους αποτυπώνει το παρόν και το ντύνει με συναίσθημα. Το παρόν μεταφέρεται στο μέλλον σαν συναίσθημα. Θυμόμαστε στιγμές που νοιώσαμε έντονα Χαρά, Λύπη, Φόβο, Πόνο, Ανησυχία, Θλίψη, Ευτυχία.
Ο νους τις αξιολογεί και και τις χρωματίζει με συναίσθημα και δεν το κάνει πάντα αμερόληπτα! Ένας ανήσυχος άνθρωπος γεμάτος στρες θα ντύσει πιο εύκολα τις στιγμές του με ανησυχία. Ένας χαρούμενος άνθρωπος θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη στιγμή με αισιοδοξία.

Ένας ήρεμος άνθρωπος μπορεί να δει καθαρά και να αντιμετωπίσει τα καλά και τα κακά με την ίδια ψυχραιμία.
Η καθημερινή ενασχόληση με τη Yoga, (ανάσα, ησυχία του νου, κίνηση) όλα μαζί η οτιδήποτε από αυτά, 1,5 ώρα ή 10 λεπτά βοηθάει τον άνθρωπο να βιώνει την πραγματικότητα όπως ακριβώς είναι χωρίς τα βάρη του ανήσυχου νου.
Μερικοί άνθρωποι γεννήθηκαν προικισμένοι να ηρεμούν το νου τους εύκολα, να κοιμούνται αμέσως, να ανησυχούν λίγο, να ζουν όπως έρχονται τα πράγματα.
Άλλοι λιγότερο τυχεροί. Όλο και πιο πολλοί στις μέρες μας έχουν ένα μελίσσι στο κεφάλι τους που βουίζει ακόμα και την ώρα του ύπνου.

Αυτοί οι ίδιοι είναι επιρρεπείς σε αυτοάνοσα, αλλεργίες, διαταραχές του μεταβολισμού και ίσως σοβαρότερες νόσους και είναι αυτοί που έχουν περισσότερο ανάγκη τεχνικές αντιμετώπισης του στρες.
Δεδομένου ότι η κοινωνία μας είναι όλο και πιο …. καθιστική, όταν αυτές οι τεχνικές περιέχουν και φυσική δραστηριότητα έχουν διπλό όφελος.

>>Μιλήστε μας για τη σχολή σας και τα σεμινάρια

Yoga4Kids
Το Yoga4Kids είναι ένα πρόγραμμα που αναπτύξαμε στη YogAcademy το οποίο είναι και Yoga και Παιχνίδι και Γυμναστική και Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός και Αυτοσχεδιασμός και Χορός και… και…. και… ότι φέρουν τα παιδιά εκείνη τη μέρα στην τάξη!

Είμαστε ενθουσιασμένοι από το πως τα παιδιά το έχουν αγκαλιάσει και ήδη εκπαιδεύουμε Δασκάλους ώστε να το μεταφέρουμε σε όλο και περισσότερα παιδιά.
Σαν Σχολή σκοπεύουμε να προσφέρουμε στα πλαίσια της πρακτικής των Δασκάλων εθελοντικά μαθήματα σε οργανισμούς που το έχουν ανάγκη. Οποιοσδήποτε φορέας μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μας και να του στείλουμε δάσκαλο, η να φέρει σε εμάς τα παιδιά χωρίς καμία αμοιβή!

Yoga4all
Υγεία, Ευεξία, Ρύθμιση του Μεταβολισμού, Μείωση του Στρες, Αντιμετώπιση Χρόνιων η Οξέων Προβλημάτων Υγείας είναι τα αντικείμενα ενασχόλησης μας και μέσα από την Προσωπική Σχέση επιδιώκουμε να δώσουμε το κίνητρο σε πιτσιρικάδες αλλά και μεγάλα παιδιά, σε εργαζομένους και ανέργους να νιώσουν τις μικρές αλλαγές που προσφέρει η Φυσική Δραστηριότητα στη δύσκολη καθημερινότητα μας!
Η Άσκηση για ασθενείς με καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, αυτοάνοσες νόσους  είναι αντικείμενα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας. Έχουμε τη χαρά να έχουμε φιλοξενήσει μια πρωτοπόρα ομάδα ασθενών με ΣΚΠ, η δουλειά με την οποία έχει γίνει η αφορμή να ετοιμάζουμε αυτή τη στιγμή ένα Πρωτοπόρο Πρόγραμμα Θεραπευτικής Yoga, το οποίο με τη συμβολή των Αποφοίτων της Σχολής θα μπορεί να προσφερθεί σε ένα ευρύτερο φάσμα ανθρώπων που το χρειάζονται.

Ευπαθείς ομάδες, παιδιά ασθενείς μπορούν να απευθύνονται σε μας και να ασκούνται στα πλαίσια προγραμμάτων που παρέχονται με μηδενική η ελάχιστη συνεισφορά.

Kundalini
Άσκηση, Ψυχοθεραπεία, Γυμναστική, Χαλάρωμα, Εκτόνωση, Διασκέδαση
Η αυθεντική ευχαρίστηση ενός πάρτυ, όλα αυτά μαζί ειναι η Kundalini!

Απελευθερώνει ενέργεια που δε φαντάζεσαι ότι έχεις, φωτίζει τα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής, καθαρίζει το υποσυνείδητο κάνοντας το συνειδητό, καμία φορά σε ζορίζει ειδικά αν δεν είσαι έτοιμος, αλλά τελικά η λύτρωση, η γλυκιά χαλαρωτική κούραση σε αποζημιώνει και σε ξαναφέρνει στην αίθουσα.

Βοηθάνε  βέβαια και οι 700 σχεδόν θερμίδες που καταναλώνεις!!
Παιδιά Ενήλικες Μεσήλικες και … Υπερήλικες έχουν βρεθεί μαζί στην τάξη έχουν χορέψει διασκεδάσει κλάψει κι έχουν φύγει με ένα τεράστιο χαμόγελο στο στόμα.
25 χρόνια εμπειρίας, μαθητείας αλλά και διδασκαλίας σε παρά πολλά είδη φυσικής δραστηριότητας έδεσαν όλα μαζί αρμονικά, ντύθηκαν με Ελληνικό Ρυθμό 9/8 Καρσιλαμά, έγιναν Ελληνικά mantra με τη φωνή του Θανάση του Μάλαμα του Αλκίνοου, και έκλεισαν σε έναν κύκλο  που μεγαλώνει κάθε Κυριακή περισσότερο.

Evelyn Zotou_YogAcademy_2

>> Ποια είναι η Έβελυν Ζώτου;
Μαθήτρια δια βίου. Μαθήτρια των δασκάλων μου, μαθήτρια των μαθητών μου που με μαθαίνουν πως να γίνομαι καλύτερη δασκάλα. Φίλη, Κολλητή Μαμά, Κόρη, Σύντροφος όλα μαζί και το καθένα χωριστά βρίσκουν τη θέση τους στο στρώμα κάθε φορά που ξεκινάμε όλοι μαζί τις ανάσες μας.
Κάθε φορά που το βλέμμα μου διασταυρώνεται με του Γιάννη που είναι 12… Κάθε φορά που οι φωνές μας ενώνονται τραγουδώντας Χαρούλη..

Η ομάδα μου της Αφύπνισης, τα παιδάκια μου από τη Yoga4Kids, oι μαθητές του Τeacher Training, όλοι όσοι με διάλεξαν κάθε μέρα στα Personal, στο TRX στο CrossFitBall στην Aerial φροντίζουν να μην περνάει ούτε μέρα που να μην ευγνωμονώ την τύχη μου για τη δουλειά που κάνω. Ευγνώμων αισθάνομαι Και τυχερή.
Γεννήθηκα με λίγους πόρους υλικούς και ψυχικούς, και στην πορεία πλούτισα από ανθρώπους που θεωρητικά τους προσφέρω εγώ, στην πράξη όμως μου προσφέρουν εκείνοι τόσο μα τόσο πολλά! Κι αν υπάρχει ένας τρόπος να πορεύεται κανείς σε τόσο δύσκολες συνθήκες (όχι τόσο από οικονομική όσο από ανθρωπιστική σκοπιά) είναι να περιστοιχίζεται από ανθρώπους, να δίνει και να παίρνει αγάπη, να αγκαλιάζει και να αγκαλιάζεται.

Να τα σκορπίζετε τα σ αγαπώ σας. 

Evelyn Zotou MSc
Human Nutrition and Exercise
Stress Control and Health promotion
Ε-RYT  RCYT YA
ACSM Health and Fitness Instructor
Pilates Certified
TRX Certified
Founder of PoweRX
Founder of ZenDanceKundalini
Director of YogAcademy School

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Εμπεδοκλέους 91,  16232
Κιν.: 6937404474   τηλ:2107620386
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook ,  Instagram Evelyn Zotou

Lifeme
Healthy is the new Sexy!

Ακολουθήστε μας!

Log in